ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
Inspirovali jsme se u zlínů, kteří ve stejném terénu trénovali v květnu na oddílovém soustředění.

Krásná Vysočina se hned tak neoběhá. Soustředění se účastnili spíše mladší závodníci mimo skupinu TSM (většina z řad staršího dorostu pořádá OO Cup ve Slovinsku), pro které byl tamní les opravdovou výzvou. 

  • linie - zaměřena k pečlivému čtení mapy, vnímání tvarů v terénu; poznali jsme podmáčený les, občas zarostlý hustníkem, s místy dost náročnou podložkou - mapa; jsem rád, že se holkám podařilo najít všechny kontroly, pánové tak pečliví nebyli
  • middle - proběhl v okolí skály Dráteníčky; tentokrát bylo potřeba svou navigaci dopředu plánovat, tak aby byl pohyb terénem informovaný a snižoval riziko neuvědomnělého pobíhání kolem kolečka; z výsledků je patrné, že máme na čem pracovat... mapa (holky měly zkrácenou trať 5-9)
  • výlet mířil na nejvyšší vrchol Žďárských vrchů Děvět skal, nevím, jak pro ostatní, ale pro mě to byla fyzicky nejnáročnější fáze celého soustředění :-)
  • okruhy - cílem bylo naznačit několik modelových situací pro vysočinskou klasiku (MČR proběhne nedaleko), proto jsme tentokrát běželi na patnáctce - mapy O1, O2, O3; mezičasy O2
  • kombotech - trénink zaměřený na pilování navigačních technik; na oplocenkové části jsme procvičili běh na směr, cílem druhé části ve svahu bylo ce nejpřesněji odbíhat při prudkých změnách směrů, dále vnímat význam vrstevnic - mapy - D, H
  • posledním tréninkem byly souboje dvojic (Natka - Terka, Max - Dášenka, Katka - Anička, Kryštof - roznašeč Mára), cílem bylo vložit do tréninku trochu soutěživosti a z toho, co jsem viděl v lese, soudím, že jste se opravdu snažili. Také výsledky ukazují dost vyrovnané závodění; mapa.

Díky Dáši za pomoc s organizací, sama v lese při sbírání a stínování naběhala spoustu kilometrů... Také Kryštofovi za občasně vynucenou pomoc při roznosu a oběcně všem za super atmosféru, kterou nám nezkazilo ani bouřící počasí.