ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Na prvním soustředění TSM v roce 2017 ve Vracově jsme zjistili, že ani arktické počasí nás od tréninku neodradí.

Ve skutečnosti jen některé, účast základny TSM a SCM byla bohužel mizerná, tak jsme ze zálohy povolali zkušeňáky z řad žactva. 

Hned po příjezdu jsme se vydali na nočák. Pro bezpečnou navigaci v nízké viditelnosti bylo je potřeba aktivní zapojení buzoly pro přesné vedení směru. Mapy - T1, T2, T3 (David si střihl svou trať na mapě bez cest).

Sobotní ráno bylo ve znamení největší zimy. Naštěstí včerejší vítr zamrzl, takže sluníčko zahřálo vzduch na snesitelných -15°C, při kterých jsme absolvovali další trénink. Na programu byl tentokrát had, takže cvičení na časté změny směru při odběhu od kontrol. Mapy - T1, T2, T3.

Odpoledne jsme nastoupili na vrstevnicovku. Tratě vedly nejčlenitější pasáží lesa, která je současně nejčistší, takže nebylo problém pod přímým směrem sledovat jednotlivé tvary. Použití buzoly bylo nutné především pro překonání hluchých pasáží mezi dunami. Mapy - T1, T2, T3; výsledky, mezičasy.

Víkendovku zakončil middle, který jsme běželi v zarostlejší části lesa. Závodníci, kteří běželi s mapou bez cest, tak opět museli kontrolovat směr podle buzoly a bezpečně nabíhat na tvary, které si dopředu naplánovali. Mapy - T1, T2, T2C, T3; výsledky, mezičasy.

Všichni zúčastnění si zaslouží ocenění za výborný přístup - i přes nepříznivé teploty jsem u nikoho nezaznamenal žádné výmluvy a nechuť k tréninku! Dík také Evženovi, Kukátkovi, Haňuli a Evině za spolupráci. Další akcí členů TSM, SCM a SCD bude lyžařské soustředění na Pustevnách, případně Akademie OB či soustředění JRD. Doufám, že tentokrát bude účast lepší...