ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
Startuje juniorské mistrovství světa a my můžeme sledovat, jak se bude dařit našim zástupcům. Českou republiku reprezentují Libor Černocký a Vojta Sýkora a zastoupení máme také na slovenské straně - Andreu Papugovou a Terku Šmelíkovou!

PO - Dnešní kvalifikací na krátké trati začal závodní program. Oba pánové byli nasazeni do rozběhu A a k naší radosti se oběma podařilo postoupit. I když nějaké chybičky se našly (tracking zde)... Vojta obsadil 8. a Libor 17. místo. Mezi juniorkami se v C skupině dařilo Terce Šmelíkové, která postoupila z 18. místa. Andrea ve svém A rozběhu dokončila na 37. místě. 
 
ÚT - MIDDLE FINAL - Tentokrát už šlo o drsnou severskou divočinu, závod byl proti včerejšku technicky mnohem náročnější a našim borcům přinesl pěkné výsledky. Tentokrát se lépe dařilo Liborovi, který doběhl na pěkném 21. místě. K mé neradosti to znamená prohranou sázku o umístění v TOP30 a prohraný hambáč U Suchánků :-). Vojta dokončil závod na 25. místě a kvůli přísnější sázce si na hambáč ještě bude muset počkat... Oba borci však nebudou úplně spokojeni se svým výkonem. Libor po několika vteřinkových kličkách vyrobil skoro minutovou chybu na osmičce a v závěru ztratil několik desítek vteřin na K16 i nepovedenou volbou sběrku. Vojta do závodu vstoupil velkou chybou na jedničku, kde nechal přes 1:30. Stejnou kontrolu pokazila spousta favoritů... Ve zbytku závodu dokázal zabrat a i přes slabší dohledávku na K6 a směrovou kličku za K12 se dokázal vyšvihnout do lepší půlky startovního pole.
Dost podobně se vedlo všem českým závodníkům, který se svorně i přes menší či větší chyby dokázali umístit v nejlepší třicítce. Dobrá práce!
Terka Šmelíkova měla povedený začátek, pak se však nevyvarovala chybám a dokončila finálový závod na 47. místě - nutno dodat, že za Slovensko šlo o nejlepší výsledek, protože postoupila do finále jako jediná. Z Češek bere pěkné 20. místo Terka Janošíková.
pro lepší kvalitu klikni na obrázek 

ST - SPRINT - Byl to krásný, technicky náročný sprint v areálu továrny a městského parku. Českým barvám přinesl stříbrnou medaili zásluhou Terky Janošíkové!

Z našich borců se tentokrát dařilo lépe Vojtovi, který měl rychlý začátek (cestou na dvojku mu v jeden moment GPS ukazovala rychlost 25 km/h :-)). Pak se však nevyhnul několika kličkám (K3, K12, K13), které ho dohromady stály umístění určitě v TOP10. Přesto to v cíli stačilo na výborné 13. místo a vyhraný hambáč U Suchánků... Libor také začal dost svižně, postupně však na nejlepší fyzicky ztrácel a navíc nezvolil dobře na K17, což v cíli znamenalo 58. místo.

Z holek se lépe dařilo Terce Šmelíkové, která po vyrovnaném výkonu bere pěkné 38. místo, což byl opět nejlepší slovenský výsledek. Adrea byla Terkou o 2 minuty doběhnuta, což ve výsledcích znamenalo 112. místo.

PÁ - LONG - Po dni volna čekal reprezentanty nejdelší a nejspíš i nejnáročnější závod. Závodníci startovali pouze po 2 minutových intervalech, a tak se v dlouhém závodě často tvořily vláčky. Pánové aspon měli na své trati middlovatý pytlík, holky bohužel nic...

Z holek se opět víc dařilo Terce Šmelíkové, která obsadila 62. místo, Andrea si mírně polepšila a vyběhla místo 107. Výborně opět zaběhla Terka Janošíková. Našim chlapcům se vedlo střídavě. Oba udělali před prvním radiem několik menších chybek s průběžným časem okolo 60. místa. V další části se lépe dařilo Vojtovi, který se ve spolupráci s Rakušanem Bonkem (mj. stříbrným z klasiky na letošním MEDu) už téměř neudělal chybu a vystoupal ve výsledcích na 22. místo (ztráta 9´ na Ojanaha) jako nejlepší z Čechů. Také Libor si užil kontakt, když doběhl soupeře před sebou, pak mu i utekl, ale rázem vyrobil chyby na 15. a 17. kontrolu. V cíli z toho bylo konečné 64. místo ze 175 závodníků.

SO - ŠTAFETY - Běželo se ze stejné arény, jako včera, tentokrát však tratě vedly v plošší části, kde už se dalo běžet místy dost rychle. Naše mužské týmy držely kontakt jen na prvním úseku, kde Ota Hirš z béčka předával na 9. místě minutu za čelem, o další necelou minutu zpět předával áčku Vojta na 12. místě. Vojtu, který jinak šel téměř čistý závod, od absolutního čela odpálila nejspíš horší volba na jedničku, klička na trojku a pak hlavně delší farsty (5 a 8) - viz postupy pod odstavcem. Oba naši borci na druhém úseku začali dost svižně, v průběhu závodu se však ani Libor (B) ani Tom Křivda (A) nevyhnuli chybám a předávali s odstupem za čelem. Chybovali také oba finišmeni, takže A štafeta skončila na 12. místě v redukovaném pořadí (16.), béčko neredukovaně 22.

Aďa na druhém úseku s Terkou na třetím úseku přispěly k celkovému 33. místu (neredukovaného pořadí) štafety Slovenska. Češky ve složení Bára Chaloupská, Bára Vyhnálková a Terka Janošíková obsadily v redukovaném pořadí pěkné 7. místo.

  • stránky závodu zde