ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
Tu tentokrát pořadatelsky zajišťuje Pardubický kraj. Po 4 letech najdeme v programu i LOBy.

Trenéři za Zlínský kraj nominovali 8 závodníků z řad našeho SCM/SCD:

  • D14 - Batani Valeria, Dittrichová Lucie
  • D16 - Dittrihová Michaela, Hubáčková Dagmar
  • CH14 - Novosad Pavel, Pekárek Tobias
  • CH16 - Hustý Adam, Chovanec Václav

Závody proběhnou v týdnu od 29. 1. - 1. 2. 2018. Program se kvůli špatným sněhovým podmínkám neustále mění, pořadatelé jsou nuceni dost improvizovat, aktuální verze (závody jsou přímým přenosem vysílány v ČT):

SPRINT se odehrál v biatlonovém areálu v Letohradě. Kvůli nepříznivým sněhovým podmínkám museli pořadatelé změnit tratě (původně se měl jet middle i po okolních loukách), které vedly pouze upravenými stopami v areálu. Tratě tak byly velmi jednoduché a rozhodovalo především lyžařské umění - mrkněte na GPS D16. Z našich závodníků se nejvíc dařilo mladším chlapcům - 14. Pavel Novosad a 16. Tobias Pekárek. Na 16. místech shodně zajely ve svých kategoriích sestry Dittrichovy a do dvacítky se vlezla ještě 19. Dášenka Hubáčková. Výsledky najdete zde.

ŠTAFETY tvořily smíšené dvojice, kde každý z členů běžel 2 úseky (systémem DHDH). Dost krátké tratě (na 3-5 min) vedly stejným prostorem a po stejných stopách, jako při pondělním sprintu, takže opět rozhodovalo hlavně lyžařské umění a možná i trocha štěstí při některých kolizích. Zlínský kraj postavil v obou kategoriích po dvou štafetách, z nichž žádná se ovšem nenabourala do první dvacítky. Výsledky zde.

MIDDLE se na poslední chvíli přesunul na Bukovou horu do Čenkovic. Bez zajímavosti určitě není fakt, že mapu (včetně tratí) pořadatelé narychlo vytvořili během posledních 2 dnů před závodem! Takže tratě tentokrát vedly neznámým prostředím, dost kopcovitým s nepříliš hustou sítí cest - GPS H14. Z pohledu výsledků se nejvíce dařilo Lucce Dittrichové a Adamovi Hustému, kteří ve svých kategoriích obsadili 14. místa, do nejlepší dvacítky se ještě vlezla 15. Míša Dittrichová a Tobias Pekárek na 19. místě. Výsledky najdete tady.