ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
proběhl na česko-slovenském pomezí

Sraz v pátek 16:45 na křižovatce nad Březovou. Místo nočáku noční přeběh přímou cestou do chaty. Nutno dodat, že pro většinu z nás to byl první kontakt se sněhem :-). Starší to měli kolem 11 km, mladší jsme ještě kousek popovezli, takže 7-8 km. Zatím pohodička. Večer informace k sezóně 2020.

V sobotu byla na programu vrstevnicovka. Hlavním cílem tréninku bylo číst reliéf, vnímat výšku, zjednodušit členitý terén na několik jasných výrazných tvarů a snažit se rychle postupovat pod kontrolou buzoly. Zejména pro mladší ročníky velká škola... Ráno trošku napršelo (výš nasněžilo), prudký svah navíc dost klouzal, takže šlo o krásnou ukázku silového terénního běhu. GPS - T1, T2; mezičasy.

Odpoledne patřilo výběhu (pro mladší spíš výšlapu) na Velkou Javořinu. Nejkratší cestou tam a zpět 12 km a více než 500 m převýšení. Poctivé stoupání nás nahoře odměnilo krásnými výhledy do okolí. Pro mladší ročníky toho bylo možná moc, nicméně podobný trénink základní vytrvalosti by neměl v zimní přípravě chybět. Večer jsme zpříjemnili regenerací v sauně.

V neděli jsme vyrazili opět na mapu, tentokrát na hromaďák. Trénující se, ač unavení po včerejšku, dokázali zmáčknout a poctivě závodit. Mapa už bohužel byla v části motýlku a při postupu na sběrku dost neaktuální. GPS, mezičasy.

První setkání naší tréninkové skupiny bylo velice příjemné. Také díky perfektnímu zázemí v RS Vápenky. Další víkendovka nás čeká hned první termín po Novém roce - 3. - 5. 1. ve Vracově.