ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
Proběhnla hned první víkend v novém roce - 3. - 5. 1. 2020 s centrem ve Vracově

Pro naši skupinu tradičně navštěvované místo s příjemným zázemím v DDM Vracov. Relativně jednodušší terény jsou vhodné pro nácvik technik práce s buzolou.

NOČÁK - tratě prověřily schopnosti držení směru a také navigačního plánování. Některé složitější postupy a jejich dohledávky bylo dobré promyslet, jak postupovat, na které objekty nabíhat, aby byla dohledávka co nejjistější. Občas to mohlo znamenat cílené uhnutí z přímého směru, ale náběh k linii nebo třeba na vysokou dunu, která mě dovede ke kontrole. GPS

V sobotu jsme pro oživení repertoáru oběhaných terénů vyrazili na Slovensko. Původně zamýšlený middle jsme museli dopoledne kvůli honu přehodnotit, tak jsme přejeli do Borského Svätého Jura na lehčí výklus s abecedou a běžeckým posilováním.

Odpoledne jsme zkombinovali původně zamýšlené mapáče, takže nejdřív měřený middle, a poté had jako výklus. Prostor v okolí dědiny Tomky nabídl porostově rozmanitý les, dost odlišný od vracovského. Takže pro našinec nová zajímavá zkušenost. Večer bylo při rozborech co řešit... GPS - T1, T2, T3, had1, had2; mezičasy.

V neděli jsme si už opět ve Vracově střihli vrstevnicový kombotech. Vrstevnicová trať primárně nutila držet přímý směr mezi jednotlivými dunami. Linie sloužila k absolutnímu vnímání jednotlivých tvarů, jejich detailů a jejich využití pro absolutní navigaci. Na linii nebo v jejím okolí bylo rozneseno několik kontrol (správné 111 - 113 - 114). GPS - T1, T2.

Máme za sebou 4 poctivé tréninky, které by bylo dobré ještě zanalyzovat a dál na ně v přípravě navázat. Dalšími akcemi bude lyžařské soustředění na Pustevnách a mapové soustředění ve Slovinsku.