ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
po koronavirové odmlce opět setkání mládeže Valašské oblasti

Naším zázemím se stal rekreační areál Ředkovec, pro orienťáky asi nepříliš známý. Nicméně blízká Lipnice nad Sázavou skýtá terény zaslíbené mistrovským závodům - MČR štafet a družstev 2001 / MČR na krátké trati 2017. A nejen lesní terény jsou krásné...

Termín byl tentokrát netradiční - úterý až pátek... takže i proto dík všem trenérům, kteří si udělali prostor v pracovním čase a pomohli k bezproblémovému zajištění akce!

Prvním tréninkem byl seznamovací kombotech zaměřený na první vzájemný kontakt mapa-terén, vnímání vrstevnic a jemné dočítání detailů v kamenném poli. GPS - T1+T2, T3; mezičasy.

Středeční dopoledne jsme podle plánu vyjeli do Lipnice na sprint. Městečko nabídlo nádherné kulisy pro spoustu typických sprintových problémů od řešení zásadních voleb přes hradební labyrint po "vesnickou" plynulou kličkovanou. Tratě se svou délkou a náročností blížily slíše elitním sprintům, nicméně o to víc impulsů pro trénink... GPS; výsledky.

Odpoledne jsme kvůli kolizi s lesáky operativně překopali program a absolvovali jen okolo chaty modelovou přípravu na STM. Trénink O-400 tady fungoval tak trochu jako orienťácký biatlon. Současně nácvik paměti, vnímání zákresu kontrol a jejich polohy vůči okolí a v neposlední řadě poctivá intenzivní fáze - výsledky.

Ve čtvrtek jsme se opět přesunuli do lesa na okruhy. Tratě opět vedly známými prostory poblíž Lipnice. Hlavním cílem bylo navázat na úterní trénink, běžet s vědomím, že mapě už trochu rozumím a oběhnout okruhy běz zásadních chyb. GPS, mezičasy.

Odpoledne jsme se vydali trochu severněji do zarostlejší pasáže na hustníkový middle. Tratě vyžadovaly vysoké nároky na takticky uvědomělou navigaci = poctivé plánování a pečlivé řízení technických dovedností, především vnímání buzoly a být obezřetný v dohledávkách. Potěšily zejména kvalitní výkony mladých. GPS - T1, T2, T3; mezičasy.

Poslední fází byly volby postupů, tentokrát z Evženovy dílny. Tratě vedly opět stejnými (aktualizovanými) prostory, nicméně navigace se na jednotlivých postupech zásadně změnila, takže to vůbec nevadilo. Cílem tréninku bylo hledat a vybírat optimální variantu na postupu, která bude současně rychlá a bezpečná. GPS - T1, T2, T3; mezičasy.

Kvůli masivní těžbě, způsobené kůrovcem jsme běhali jen v jižní části rozsáhlého lesa (narychlo aktualizované Petrem Marečkem - díky za to!), nicméně jsme si užili jeden z nejzajímavějších vysočinských terénů. Díky všem za výborný přístup k tréninku a trenérům za veškerou pomoc! Přes prázdniny máme ještě dost prostoru na poctivou přípravu směrem k podzimním vrcholům.