ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
proběhlo úvodní soustředění TSM v sezóně 2020/21

Stejně jako loni jsme dali sraz na křižovatce nad Březovou a vyslali trénující účastníky k doběhnutí do chaty napospas větru, mlze a mrazu. Všichni to zvládli, tak si mohli odškrtnout první trénink základní vytrvalosti. Večer jen krátké informatorium k tréninkové sezóně a akcím TSM.

V sobotu jsme vyrazili na vrstevnicovku do členitého svahu kousek nad chatou. Náročný trénink byl zaměřený na čtení tvarů reliéfu, vnímání výškových poměru a celkové využití vrstevnic pro navigaci. S tím souvisí taktika a tvorba plánu, při které musím řešit, jaké tvary chci cestou sledovat a jak se mezi nimi budu pohybovat. GPS, mezičasy.

Odpoledne patřilo výběhu na Velkou Javořinu, takže dalšímu nabírání objemu pomalé vytrvalosti. Po doběhnutí většina trénujících využila přijemný relax v sauně. V rámci ochlazení vlezlo několik odvážlivců do rybníka.

V neděli nás čekal poslední trénink zaměřený na kontaktní faktor. Hagaby částečně vedly ve známém členitém svahu, částečně do zarostlejších pasáží. V těchto místech už mapa dost zastarala, takže jsme museli v rámci navigace hlavně zaměřit na neměnné prvky (vrstevnice, směr) a to korigovat podle aktuálních porostů. GPS, mezičasy.

V rámci krátkého soustředění jsme naběhali spoustu kilometrů, naběhali několik zajímavách orientačních momentů - vše v pohodovém režimu. Díky všem za příjemně strávený čas, díky trenérům (především Evženovi a Evině) za pomoc s organizací. Za necelý měsíc nás čeká mapová víkendovka ve Vracově. Doufejme, že bude moci proběhnout...