ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
Vzhledem k aktuálním opatřením nebylo možné uspořádat celé soustředění v původním rozsahu. Místo toho 2 výjezdy.

Účast byla účast omezena pouze pro členy TSM a SCM (a řidiče). Tréninky proběhly individuálně bez jakéhokoliv zázemí (z auta do auta).

V pátek večer jsme si střihli poctivý nočák z Liborovy dílny. Náročné tratě vedly neuspořádaným porostem, takže nutily k plánování navigace - úvahám, jakým způsobem se bezpečně dostat ke kontrole a toto pečlivě realizovat. Z mého pohledu většinou naplno využívat buzolu a sledovat směr (občas třeba s malinkým záměrným uhnutím, abych se mohl v dohledávce najisto stočit k reflexu). GPS - H, D; mezičasy.

V sobotu jsme měli na programu zkrácenou trať (pro mnohé spíš klasiku) u Bzence na mapě s omezenými informacemi - bez cest a bez pasek. Byli jsme tím pádem nuceni mnohem pečlivěji používat buzolu, sledovat směr a kolem čáry vnímat vrstevnicové tvary či porosty jako záchytné informace. GPS - T1, T2, T3; mezičasy. Po intenzivním tréninku byl k dispozici had, který posloužil jako výklus a současně technické cvičení zaměřené na odběh a časté změny směru.

Tréninky proběhly jako alternativa k původně plánovanému tradičnímu soustředění ve Vracově. Určitě měly svůj smysl a v případě, že budou protikoronavirová omezení stále tak tvrdá, budeme podobné akce realizovat i dále.

Dík Liborovi, Petrovi, Evženovi, Evině a všem dalším trenérům za pomoc s organizací!