ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
Proběhl tradiční otvírák do nové sezóny...

Program jsme tradičně zahájili srazem nad Březovou a tradičním přeběhem do chaty (cca 11 km). Tradiční bylo i větrné, mrazivé počasí (tentokrát s větší sněhovou nadílkou), takže i tentokrát šlo o výživný trénink.

V sobotu jsme jako vždy pokračovali vrstevnicovkou. Tentokrát jsme však nenavštívili členitý svah (ten jsem ponechal pro nedělní trénink), ale zamířili jsme do neznámého prostoru nad Sviním hnízdem, kde nebylo tolik detailů, což paradoxně místy zvyšovalo orientační obtížnost. Trénink byl tak dost zaměřený na pečlivost držení směru, vnímání výškových poměrů a cíleného nabíhání na záchytná místa (třeba hranu svahu, apod.) - GPS; mezičasy (mapy T1 bez žluté).

Odpoledne jsme vyrazili na Velkou Javořinu. Zasněžená cesta byla naštěstí vyšlapaná velkým množstvím turistů, ale i tak byly poslední stovky metrů pod vrcholem dost výživné (spíš nechutné :-)). Nahoře nás čekal vítr, mlha, mráz, tak jsme neotáleli a spěchali zpět do chaty. Tam nás čekal podvečerní relax v sauně a novém bazénu, který byl po drsném tréninku opravdu zasloužený.

Program jsme zakončili tradičně kontaktním hromaďákem, tentokrát na vrstevnicové mapě - GPS; mezičasy.

Soustředění bylo sice zahajovací do nové tréninkové sezóny, ale tentokrát jsme přípravu vzali z gruntu. Poctivých 25-35 cm prašanu znamenalo náročný silový trénink. Všichni účastníci zaslouží respekt za absolvování celého programu bez jakýchkoliv výmluv!