ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
Zatímco v plném proudu probíhalo MČR na klasice, jsem se se ctí zúčastnil Mistrovství Austrálie na sprintu, longu a middlu na východním pobřeží nejmenšího kontinentu na globu. 
V každém z těchto tří závodů se postavilo na start přes 700 lidí, takže bych to možná i konkurencí přirovnal k moravským béčkám. 
Hned zkraje, den po mém 50. hodinovém cestování, byl na programu sprint v turisty hojně vyhledávaném letovisku Gold Coast. Přesněji v kampusu místní univerzity. Příprava sice nebyla úplně ideální, nicméně zjištění minutu před startem, že evropská buzola nefunguje, taky ne, takže se to nakonec muselo vykompenzovat mým relativně stabilním výkonem. Závod spíše za hranou férovosti proběhl a všichni byli spokojení. Měl jsem v plánu vyhrát, nepodařilo se. Třetí místo. 
 
SPRINT
SPRINT
 
 
Další týden se o víkendu proti české klasice závodilo na middlu a longu. O poznání zajímavější térén než sprint nabídl Passchendaele Park 200 km západně od Brisbanu v krajině známé produkcí vína. Vzhledem k úplné absenci tréninku v týdnu na úkor cestování po parcích a městech nebyly mé výkony úplně ideální, a to i přes nákup fajnové buzoly pro jižní polokouli. Šesté, sedmé místo. Zážitek to byl ovšem výborný i přes mou začátečnickou nejistotu kroku vzhlem k bezpečnosti z hlediska havěti, co tam žije. Sice jsem byl k smíchu, protože v Austrálii není znám jediný případ uštknutí při OB, ale to prej žraloci taky nejsou moc nebezpeční, což asi nevyřkl ten  surfer co přišel předešlý den kousek od centra sprintu o kus nohy. Do popisu terénu se pouštět nebudu, každopádně průběžmost byla relativně dobrá a vítězův čas/km v elitě byl těsně pod 7 minut.
 
LONG
 
MIDDLE
MIDDLE
 
 
Pro ty co neví, tak se teď pohybuji s Tasmánii, takže se během následujících měsíců snad nějaké další "exotické" mapy na stránkách objeví. 
 
Michal