ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
V nezvyklém termínu (9.-12.10.) proběhlo Mistrovství Evropy dorostu a po dvou letech zde měly Luhačovice svého zástupce.

08_eyoc-long-185.jpgDo Švýcarska se letos vydal reprezentovat Michal Hubáček, kde ho čekala téměř stovka soupeřů z 29 zemí. Jak vidíte, nový repre dres mu sluší :-)

V pátek proběhla klasika. Na téměř sedmikilometrové Míša obsadil po dvou větších chybách pěkné 16. místo s necelou sedmiminutovou ztrátou na dalšího Čecha Honzu Petrželu, který vyhrál přesvědčivě o víc jak 2 minuty a o 3 minutový interval doběhl nakonec třetího...Další medaili pro Čechy získala stříbro v D16 Vendula Horčičková.

Bohužel naši další dva reprezentanti Michala porazili o 18 resp. 9 sekund a tím pádem zbylo na Míšu nevděčné místo náhradníka do štafet, které proběhly následujícího dne. Chlapci ale i bez něj získali bronz. Další českou medaili získaly holky v D18 bronz.

V neděli byl na pořadu sprint. Tady Míša konečně naplno ukázal svou třídu a obsadil výborné dělené 8.-10. místo s 24 sekundovou ztrátou na vítěze!!! Jedinou medaili získala v D16 Tereza Novotná, která porazila letošní juniorskou mistryni světa a po zásluze vyhrála.

V poháru národů si po několika letech vezeme "až" 2. místo, těsně za Dánskem.

Zde si můžete prohlédnout mapy z klasiky, štafet a sprintu s Míšovými postupy.

Další info včetně fotek najdete na stránkách výběru dorostu.