ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
Zimní příprava začíná brát na obrátkách a tak po páteční tělocvičně a sobotním Mikulášu přišel i první nedělní delší lauf .
Dva osamělí běžci zavítali tentokráte  k pramenům Olšavy. Počasí jim přálo a tak mohli shlédnout všechny možné roční období v tomto krásném regionu -při přeběhu  hlubokých hvozdů schovaných v husté mlze přes podzimní opadávání zlatého listí  či lámání větví pod nánosy námrazy až po jasné výhledy do země zaslíbené ...Velké to Moravy.
Strastiplná cesta těchto zvěrozvěstů započala na bohem opuštěném hradišti starých bojovníků Velkomoravské říše na Lokově, kde ovšem nebylo v ranních hodinách kvůli mlze skoro nic vidět a tak nemohli obdivovat v celé své kráse architekturu let 60tých minulého století. Byli zde však velmi mile přivítání hlavním zbrojnošem a provedeni po celém panství tohoto spolku nadšených bojovníků. Shlédli všechny možné komůrky a kutlochy , které se zde nacházejí od kuchyně,  kde se točí lahodný mok Svijan za 20 kopějek, přes společenskou místnost, ošetřovnu, jizbu velitele roty, pévéesku , světnice pěchoty či jizbu pro císařpána. Také byli seznámeni s místním okolím, kde navštívili malý buzer plac, opičí dráhu či starou radarovou základnu, která na ně zapůsobila, jak z hororového filmu od strýca Hičkoka.. Zdejší osazenstvo bylo velmi vstřícné a nabídlo těmto poutníkům také nocleh pouze za necelé  tři eurogroše na noc.
Leč naši chlapíci museli putovat dále přes Ochoz, Pitínský les, Hradisko k několika pramenům  Olšavy, dále na Baštu, sklonit se nad hrobem neznámého běžce a dále přes Rozepře  zpět do hvozdů nad Lokov., kde se již počasí zcela změnilo a mohli tak v plné své kráse obdivovat stavbu místních milicionářů.
Tito chlapíci doputovali ve zdraví nedělní pouť a těšíja sa na další pokračování příští nedělu ..snad i ve větším počtu
 
Fotky jsou řazeny jak čas běžel...