ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
Včera a dnes jsem soutěžil na Mistrovství Finska ve sprintu a štafetách.

Začalo to ranní sobotní kvalifikací sprintu (ranní kvalifikace a odpolední finále), kde jsem si lehce po téměř bezchybném výkonu doběhl pro místo v odpoledním finále.

Za nějaké 3 hodinky od doběhu se šlo do karantény znovu a teď už šlo naplno, teda ne že bych se v kvalifikaci nezapotil, ale rozhhodně jsem si nějakou sílu nechal hlavně na odpolední "bludiště". Pocity si nechám pro sebe, nicméně v přiložené mapě je vidět krásný rozdíl v našich českých a finských sprintech. Že se mi v těch finských tak nějak nedaří určitě není dílem náhody, ale podceněním závodního prostoru a jestli si letos někdo stěžoval ve ValMezu na umělé ploty, tak v tomto sprintu by mu praskla hlava :D. Po sérii nepřesností (asi na každé druhé kontrole) jsem skončil na průměrném 25. místě, 1:23 za vítězným Belgičanem Yannickem Michielsem (pro zajímavaost PB 5000m - 13:47, 3000m - 7:59). 

Mapa z finále: www.ob-luhacovice.cz/images/stories/DSCN8668(1).jpg

Dnes se konaly štafety. Tedy Mistrovství Finska ve čtyřčlenných štafetách. Bohužel mě tak trochu odstavila pravidla, která říkají, že v jednom teamu nesmí běžet víc jak jeden cizinec, takže přítomnost bratrů Sildů (kdo neví, tak už mají oba TOP 10 na MS) a ještě jednoho podobně běhajícího cizince neběžícího včerejší sprint ladícího právě na štafety mě odkopla do 4tého teamu. Na první úsek! Do třetího rádia na 7,4 km (z 10km - 60 min) to šlo až příliš lehce, tak jsem se vybodl na vedoucí skupinu jdoucí na stejnou kontrolu a poslal jsem to sám do 1,5min chyby, no a po chvíli do druhé stejně velké. 3 minuty ztráta v cíli a velký Dík Bohu, že jsme to všichni přežili a jedeme dál. Ten dík vyjadřuje hlavně obtížnost podložkym. Asi 90 procent se běželo v podmáčené, posekanámi stromy poseté oblasti, byť na skoro "rovině". To je jen poznámka k lepšímu přestavení si terénu z mapy (v podstatě by přes celou napu měli být zelené šrafy).

Mapa: www.ob-luhacovice.cz/images/stories/DSCN8667(2).jpg