ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
Probíhá historicky první čistě sprintové Mistrovství Evropy ve sprintových disciplínách s centrem ve švýcarském Neuchâtelu.

Jak již bylo zmíněno dříve, také s hojnou účastí našich (rozuměj luhačovských) závodníků. Českou republiku reprezentují mj. Venda Horčičková, Jonáš Hubáček a Vojta Sýkora; v polském dresu startuje Piotr Parfianowicz.

Program se skládá ze 3 sprintových disciplín - smíšených sprintových štafet, knock-out sprintu a sprintu (jednotlivců).

  • SPRINTOVÉ ŠTAFETY - český tým ve složení Knapová - Nykodým - Král - Janošíková obsadil skvělé 4. místo; další naši závodníci měli volno; stupně vítězů - 1. SUI, 2. SWE, 3. NOR; poměrně rychlý závod byl místy ztížený uměle instalovanými bludišti, nejzajímavější pasáž byla až těsně před cílem přímo ve fotbalovém stadionu - mapa; report na stránkách repre
  • v pátek program pokračoval kvalifikací KO sprintu, kde z každého rozběhu postupuje 12 nejrychlejších závodníků do zítřejšího 1/4 finále - v mužích se štěstí přiklonilo k Jonášovi, který těsně postoupil z 11. místa, naopak Vojta obsadil dělené 12. místo ve své skupině a kvůli nižší pozici ve světovém sprintovém rankingu mu postup bohužel unikl (dost pitomé pravidlo)... Jonáš se tak připojil k rovněž postoupivším Vojtovi Královi a Tomovi Křivdovi! Piotr obsadil ve své skupině 18. místo (16" za postupem). Z českých reprezentantek bude zítra startovat jen Terka Janošíková. Venda obsadila ve svém rozběhu 21. místo (24" za postupem).
  • KO SPRINT měl v sobotu i našeho zástupce... a Jonáš vystrčil růžky, když vyhrál první čtvrtfinále! V semifinále už nestačil na nejlepší a obsadil 4. místo, což mj, znamená skvělé body do SP. Z českých zástupců se nejvíc dařilo Vojtovi Královi a Terce Janošíkové, kteří dokázali postoupit až do finále, kde obsadili konečné 5., resp. 6. místo.
  • SPRINT - individuální závod ukončil program ME a tentokrát šlo o královské tratě s mnoha zajímavými volbami. Už tak dost složitý městský labyrint něvíc ztížilo množství umělých překážek - mapa M, W. Z Čechů si nejlépe vedli Vojta Král (9. místo) a Terka Janošíková (12.). Výborně zaběhl Jonáš, který z náročného závodu bere 23. místo (ztráta 1:08), solidní výkon podal i Piotr (35. +1:19). Naopak Vojta nezaběhl podle představ a doběhl 71. se ztrátou přesně 2´. Venda mezi ženami doběhla na 54. místě se ztrátou 2:36.
  • stránky EOC
  • live centre s odkazy na živé přenosy (placené), výsledky, GPS