ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
Na dvojzávod do Nasavrk nás odjíždělo podstatně méně než na trojoblast do Loučky, za to však  všichni co zde běželi ,chtěli v tomto závodě uspět. Jak sa jim to podařilo .....
Počasí (jak nás informoval předem David) nebylo nic moc, ale fronta a s ní trvalý déšt přišel již před závodem a když sme sa objevili na shromaždišti , tož bylo akorát na lúce troška rosenky.
Sobotní závod byl postavený (cituji od Béďi) : v části byly hustníky (snížená viditelnost), v části čistý les, většinou těžká podložka, řada vodotečí a četné komunikace, v lese byla velmi různorodá vegetace, byl to velmi rychlý les, časy vítězů na jednotlivých tratích byly většinou pod směrnými časy, většinou se vše běhalo rovně hrubým azimutem a muselo se dávat pozor v dohledávkách.
Pokyny zněli jasně  - v klidu na jedničku a pak zrychlovat a jít furt přesně a rychle... což někteří dodrželi
z výsledků:
H16A - 1.Štěpán, 12. Kukátko, 17.Vojta
H18A - 3.Jonáš
H20A - 11. Jiří
H21E - 20.Vegan
H21A - 4.David, 6.Bača
H21B - 4.Kiri, 24.Radek
H35B - 15.Vítek
P6 - 1.Mára 13. Natalka
D16A - 9. Barunka
D20A - 16.Šárka, 18. Radka
Podvečer jsme prožili v Chrudimi při společné večeři u přátel z východu, kde se někteří učili pravopis a výslovnost exotického jazyka. Bohužel naši spolubčané zde točili pouze silný doplněk stravy a tak se celá skupina přesunula do hostince  "U šlajsú" , kde nás mile přivítala kamarádka ze Slovinska.
Po zajímavé debatě v příjemném posezení jsme se všichni zafčasu odebrali k zaslouženému odpočinku do tělocvičny...  (sázkaři ze soustředění zatím fungují squele... jenom birell).
V nedělu byla ovšem posunuta výkonnostní laťka hodně vysoko - bylo nastaveno aspoň pět placek...
Miídl byl tentokrát skoro celý v hustníkoch. Celú dobu sa letělo v předklonu , se zavřenýma očima až ke kontrole.
opět citace od Béďi - Prostor závodu byl porostově hodně členitý terén, byla tam převážně snížená průchodnost (světle zelená), těžká podložka (klacky, podmáčené oblasti), nepříliš hustá síť komunikací, systém hlubokých melioračních příkopů a oblast s rozptýlenými kameny, přitom převýšení na tratích bylo minimální.
no a jak sa nám zadařilo:
H16A - 1. Štěpán, 7.Kukátko, 13. Vojta (porazil  z výběru dorostu Illnera a 20 sekund za Růžičkou)
H18A - 2.Jonáš
H20A - 5.Jiří
H21E - 10.Vegan, 27. Mára, 35.Zdenál
H21A - 19. David
H21B - 1.Bača, 3.Kiri, 44.Radek
H35B - 10.Vítek
D16A - 12.Barunka
D20A - 19.Šárka, 20.Radka
P6 - 10.Natalka
Cíl pěti placek jsme bohužel nesplnili (4), ale i tak byl nedělní závod úspěšný a naše dresy bylo vidět na stupních vítězů.
Reklamní fsufka:
V průběhu celé akce byla testována obuv INOV-8 O-roc 280  - nejlepší to bota určená pro tento tvrdý sport. Test byl zaměřen převážně na nasákavost tekutin (všech typů) a byl měřen čas  vyschnutí. V průběhu několika hodin byla obuv zatížena testem několikrát a to i v nočních hodinách, přesto běžec , který tuto botu odevzdal k testu, běžel nedělní závod v suché obuvi.
Velmi dobrá vizitka tohoto typu závodní boty - vřele všem běžcům doporučuji - můžete koupit v prodejně Vavrys nebo na stánku Kazboš.

pár fotek zde