ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
Opět se začal počítat Svižník.

 

Kdo neví, co tato soutěž znamená, tak se jedná o vítězný doběh z poslední kontroly do cíle. Bod se přiděluje pouze v případě , že zvítězíte ve své kategorii na tomto postupu. Kolikrát vám totiž chybí na výborné umístnění  pár vteřinek a je to mnohdy hlavně i díky tomu, že se nepřinutíte běžet závod až do konce, to jest až do cíle. A navíc je to krásné i pro oko diváka, když vidí jak se perete o poslední metry svého závodu s časomírou.

Celkové vyhlášení Svižnika bude na podzimní oddílové zabijačce. Je to trošku změna oproti dřívějším ročníkům, takže začínáme počítat od jara do podzimu.  Závodů za rok bude ještě mnoho, tak bojujte o co nejvíc bodíků.

Po 5ti odběhnutých jarních závodech se na čele drží dvojice Píšová Adélka a Mudráková Eliška se 3 vítěznými doběhy.

Aktualizace k 19.4.2015 po MMoravy 1.ŽB Brno - na čele se usadila Mudráková Eliška (4)

......27.4.2015 ...Eliška Mudráková si drží průběžné první místo s 5-ti Svižníky

aktualizováno po ŽA a ŽB 17.5. .... na čele se usadil Tomáš Turza, zajimavostí z víkendu je, že děvčata Hubáčkovi dovezli dokupy 4 svižníčky...,a na áčkových závodech bodoval pouze Mára a Juraj... tož áčkaři trošku to rozběhnite.

jen malá drobná zmínečka ... samozřejmě není to fér soutěž, bo negdo je na závodoch každý víkend a negdo enem gdyž može resp. sú jeho céčka na keré jezdí, ale nebojte te sa, jednúc přijde doba, že budete jezdit na céčka, béčka, áčka , a závodů budete mět tolik jak nigdo...takže ti co smutníja... vydržat a bojovat a jednou toho SVIŽNÍKA vyhrajete...

aktualizováno po MČR ve sprintu, OŽ Všemina a sprintu ŽA v Žatci... na čele se drží již se  7 vítěznými doběhy Tomáš Turza, za ním trio mladých závodnic 6  Eliška Mudráková a za ní s pěti jsou sestry Píšovi.

 

aktualizováno před mistrovstvím na krátké trati - vedoucí pozici si drží Tomáš Turza (8) za ním dvojice mladých cérek Eliška Mudráková (6) a Bára Píšová (6)

info po MČR na klasice:

Nyní bych jen dodal, že situace je velmi napjatá, nepřehledná, vedení se přelévá z jednoho běžce na druhého a naopak, někdy i na třetího či čtvrtého a pátého. Je to boj o každého svižníčka jak má být. Počet účastníků v hodnocení stoupá každým závodem, přibývají stále nově bodující běžci. Síly některých orientáků jsou již na konci  dlouhé sezóny hrubě vyčerpány, někteří naopak vytahují ze svých těl neuvěřitelnou energii. Kde se to v nich bere? Co je to za sílu, která je žene dál, dál za novými vítěznými doběhy. Neuvěřitelná síla, chuť to všem ukázat, že " já" ještě v závěru sezóny  mám tolik energie, že "já" vám to všem prostě nandám...(třeba již jen na tom doběhu). 

Tabulku s předběžnými výsledky před  posledními  dvěma závody před vašimi zraky na chvilku schovám a nahlédneme na ni společně až po posledním oblastáčku, ať je taky trochu sranda a nějaké to překvapení a trošička toho napětí...takže všem přeju hodně úspěchú do posledních doběhú letošní orientácké sezóny   ...

 

oddílový rekord v počtu svižníků z jednoho závodu

z předposledního závodu započítávaného do Svižnika v Uhřicích si vezeme rekordní nadílku bodů - 14 borců dokázalo zvítězit na velmi dlouhém doběhu. Zajímavostí je, že i borci, kteří svižníky moc nesbírají se na klasické, těžké, dlouhé trati dokázali vybičovat k skvělému času ze stovky do cíle - například náš prezident. Pro mě  osobně byl krásný pocit, když mě naše mladé cérky uviděli, jak se řítím v lese k cíli a  nastalo šílené povzbuzování, které jsem ešče nikdy nezažil. Cérky moc děkuju, leč moje krátké nohy tentokráte nestačili na Liborka, který zrobil pouze dva kroky a byl v cíli   :-)

 

Vítěz  Svižníka  2015  je  TOMÁŠ TURZA

Tomáš Turza se zapsal do historie a zvítězil v dalším ročníku Svižnika. Na kontě měl 14 vítězných doběhů.

Do této soutěže se zapojilo úctihodných 50 běžců či běžkyň, kteří získali alespoň jednoho Svižníčka...

Zde  je seznam hodnocených závodů a počty vašich Svižníčků.  Reklamace nepřijímám, stejně by jste nevyhráli  :-)

Slavnostní vyhlášení se bude konat na oddílové zabíjačce na Řetechově.