ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
Na nějaké oddílové akci v zimě, tuším narozky Jitky, jsme vyhlásili přebor oddílu na long MTB maratónu. Nabízel se "dlůhý" Drásal. Je to jeden z nejtěžších MTB maratonů v ČR. Dále start je cca přes kopec;
v Holešově.
Na té oslavě se nás hlásilo více. Ve finále nastoupili na trať jen tito borci: Jirka, Pepíno a já. Jednalo se o jubilejní 20. ročník.
Technické parametry: délka 115 km a 3 200 m převýšení. Opět to bylo jako před rokem  prodlouženo o 1,5 km a + 35 m převýšení. Klimatické podmínky: počasí dobré, ke konci max 25 stupňů. Jen na Kelčáku zima, cca 15 stupňů? a mlha s mrholením. Překvapivě bylo dost bahna. Moc mi to nejelo. Lepší výkony mám na sušších tratích. Měl jsem o 20 min horší čas, než před rokem :-(((
I když jak říkají profíci: "Každý dojetý Drásal se počítá!"
 
Výsledky přeboru oddílu:
1. Jirka        6:53
2. Pepíno    7:11
3. Douša     8:53
 
 
 

Ve statistických tabulkách výsledky podle počtu dojetých "dlůhých" Drásalů:
1.      Dušan Piše, 2x
2.-4. Petr Vavrys, Jirka Zicha, Josef Hubáček, 1x
 
Vzhledem k tomu, že Pepíno s Jirkou, říkali, že TOHLE už nikdy nepojedou, tak to vypadá, že to asi tak zůstane. Pokud se nenajdou další šílenci! :-)
Já po dojetí tohoto Drásala jsem si to říkal taky. Definitivní rozhodnutí nechám však až na jaro. Další Drásal se pojede 5.7.2014.
 
P.s. jak Jirka tlačí to kolo na fotce . To je Hrubá Malíková. Šak vidíte, jak se tváří! Na tréninku to vyjedu. Na Rusavské 50 to dám takřka do 3/4. "Na večerníčka" alias "kašpárka" = malé vpředu a největší vzadu. Na dlůhém Drásalovi to raději chodím. A "démon" Pepíno to dal na střední pilu cca v čase 6:40 hod výkonu! Přihlašuji ho tímto do Novy na Borec na konec!!! 
 
Douša
 
Zde mapka trasy