ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Prázdniny klepou na dveře a proto je nejvyšší čas začít zase vymýšlet již tradiční dušičkový výlet do Maďarska na dvojdenní závody. A že situace není letos jednoduchá! Máme totiž dvě možnosti.

A jelikož se nejsme schopní dohodnout kam jet, nechám to letos na vás, účastnících.

Slyšel jsem i něco o tom, že oblast je ochotna nám vyjít vstříc a udělat poslední OŽ v takovém termínu, abychom jej svou účastí neochudili – buďme proto co nejohleduplnější a rozhodněme se rychle.

Nejdřív se lehce rozepíšu o obou závodech, vyzdvihnu plusy i mínusy každého závodu a nakonec vám řeknu, jak můžete mé rozhodnutí ovlivnit.

Možnost první: 20th EGER GRAND PRIX (1. – 2. listopadu 2008)

Není to stejný závod, který jsme svou účastí poctili vloni (ten se uskuteční o týden dříve a bude spojen s Maďarským mistrovstvím v long a tím pádem protažen od čtvrtka do neděle) – Maďaři pravděpodobně slaví vpád na Slovensko, nebo něco a mají volno. Nicméně tento závod se uskuteční nedaleko od Egeru i Miskolce, v podstatě na jejich spojnici, konkrétně v oblasti vesnic Cserépfalu – Kács. Druhý den je WRE.

Plusem výletu na tento závod je blízkost hned několika nám známých termálních lázní, podle mého vysoké kvality. (Mezokevesd (kde bychom i spali na postelích v hostelu), Eger, Egerszalok. Ani lázně v Tiszaujvaros nejsou daleko.)

Mínusem je poněkud větší vzdálenost na místo a někdo by mohl i říct, že to tam už známe.

Možnost druhá: Autumn Spartacus Cup (8. – 9. listopadu 2008)

Je to stejný závod, jako jsme jezdili kdysi. Shromaždiště v obci Gánt. Známe. Ubytování na postelích v Oroszlany nebo Szekesfehervar. 1. den WRE. Podle jejich stránek ale bude závod v lese, nikoliv na pustě.

Plusem výletu je to, že v pátek můžeme jet přes Budapest a dát tam osobní volno(včetně lázní). Je to blíž. Pár let jsme tam nebyli.

Mínusem je to, že v sobotu po závodě vím zatím o jediné možnosti termálního koupání, a to v obci Agard, kde mně se to nelíbí a je to tam malé a bez zábavných blbostí. A taky to tam v lese známe. A Jiřinovo extempore.

Ačkoliv se může zdát, že je ještě času jako husa klasu, nenechejme se vysmát a pojďme to řešit co nejdřív. Vaše názory, připomínky a návrhy uvítám na: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Já osobně se zatím spíše přikláním k první možnosti v poměru asi 60:40.

UPRAVENO: LÁZNĚ V AGARD JSOU OPRAVENÉ A VYTUNĚNÉ.