ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
Blíží sa opět třistašedesátýpátý deň roku  a tož je tu silvestrofský laufeček, který bude mět fčíl netradiční trasu.
                    Samozřejmě sraz je před desátů ráno  u nás na Tatranu, gdo neví sú to Havřice( tadyk žijú Poléfkaři), to je z Luha směrem jihozápadním  a Tatran je kopálistické hřišče - směrofky (zelené) sú už od křížka na dědině... ukazujú a dovedú vás až k nám dóm.
Nekeří z vás už u nás f tom lesíku pochodili a co si zpomínám, tož dost nevybíravě o něm cosik pronésli, že sa to nehodí ani na oblasťák Šak  ogaři byli f tú dobu asi nejací  pomílení, či co. Brál sem to tehdy jak špatný ftip, a tož bych vás chtěél znova pozvat a nahlédnút společně na nekeré pěkné oblasti tehoto prostoru kolem kóty Myšince.
A fčíl vám trošku popíšu gde by sme fšude nahlédli ...
Začneme seběhem k místnímu veletoku Olšavě a proti prúdu k havřickým vinohradom, gde by sme cca po 1200m vletěli do hája .. je to enem Špitalka, gde opravdu nic néni, kromě jednéj ďúry po granátu ze světovéj války. A tady už by sme sa vydali na západ. Tož asi po půl kilometru sa dostaneme do Obory, dříf to opravdu byla Obora se fším fšudy , lebo ten háj byl celý oplocený a chovali sa tu muflóni, fčíl už ploty neexistujú, tož ovce gdesi utékli. Po dvúch potokoch a trošku posekaných hustníkoch by sme sa dostali k hájence a tadyk hraběcí cestú kolem rybníčkú směrem k Pepčínu do zvlněného prostoru, pořád trošku do hrbu , gdo by nemohl bude tu aj studánka na napití. Po levéj straně potoka sú sesuvy v trošku vyrostlých hustníčkoch cca  kilometr   dlúhé, ale tam by sme sa vydali až po cestě dóm.
Nad tzv. Lafkama by sme šli  opět na severozápad do zajimavějšího prostoru - porostově. Tadyk sú hustníčky, světlinky a jiné zajímavosti např. aj trochu maliní a iné dobrotiny. No a pak už enem přeběh přes jeden potok a sme venku z hája, pak kúsek po lúce a čeká nás malučký lesíček nad Japonskem  (1-Přední stráň), tudyka by sme enem dvakrát proběhli a hybaj přes sady dolú k potoku a přes cestu do Izraela... už sme skoro na východě, ale enem kúsek a to furt ideme na západ...takže sme dorazili do Jericha ... tu trochu poblúdíme a nahlédneme do každéj jamky, lebo gdyž už tu budeme, tož by byla škoda ít hned pryč. Po shlédnutí izraelského terénu sa dostaneme na kraj Čingischánova teritoria , tu ale enem nahlédnem z dálky a po hranici od šikmookých obyvatel Mongolska rychlo navrch na Myšince, kde stávál gdysi (ne tak dávno) zámeček Pepčín... to budeme mět tak cca 10km. Tady bude asi už f tú dobu dost veselých spoluobčanú , tož chvilku splkneme a pak davaj  zpátky Nad Lafky a ešče nahlédneme nad hafřické vinohrady  do prostor, gde je větší množství kupek či kupiček od brablencú a pak už  enem přes ty vinohrady a Olšavu zpátky na Tatran.. f búdách sa  radši nebudeme moc zastavovat  (lebo by sme taky nemoseli už dojít tento rok dóm)...
Nasmolíl sem to na cca 15km, s tým, že by  sám Veliký Mára (s cérkama a šmatlákama) šel neco kratšího ...
pár vysvětlivek je tu .... Japonsko a Mongolsko
mapka celéj taškařice tu
laser skén  Japonska a Izraele tu
Pepčín tu  a aj  tu