ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
skoro přesně po dvou letech (4. - 6. 1. 2019) proběhla ve Vracově první víkendovka TSM Valašsko.

Akci jsme spojili společně s TSM Moravskoslezské oblasti = celkem 55 trénujících a k tomu dalších 10 trenérů. Skoro jako akademie :-). Pro obě skupiny to byly tréninky v dobře známém prostředí, nicméně toto spojení znamenalo pro trenéry i svěřence řadu nových podnětů. Z mého pohledu jedině dobře a budu rád, když někdy něco podobného zopakujeme...

  • NOČÁK - terén je nám docela známý, takže nebylo se potřeba na nic šetřit. Noční viditelnost, rovinatý a dobře průběžný terén = totální zapojení buzoly pro přesné držení přímých směrů. Mapy - T1, T2, T3.
  • KOMBOTECH - trénink znamenal procvičování práce s buzolou už za běžné viditelnosti. Nejrůznější variance na držení a změnu směru trénujeme častu a bude tomu tak nadále, protože zvládnutí těchto technik je pro rychlou a kvalitní navigaci klíčové. Mapy - T1, T2, T3.
  • HAGABY - trénink jsem převzal už na akademii OB 2016. Bohužel jsem opomněl, že jsme před 3 lety běželi s jinými krabičkami, takže tratě se starými exporty T1 a T2 měly z hromadného tréninku spíš test opatrnosti a hledání jistoty na způsob trailové navigace. Nejmladší závodníci z T3 měli naštěstí nově postavené okruhy se správnými kódy. Mapy - T1, T2, T3, závěr (T1 a T2) - mezičasy.
  • NOČÁK 2 - dobrovolného tréninku se zúčastnilo jen 5 nadšenců (třeba ho někdy ještě použijeme), takže jsme večer rozebírali na GPS jen mé chyby, které jsem ještě před večeří stihl na trati napáchat... Mapy - T1, T2, T3.
  • MIDDLE - i tento trénink jsem převzal ze zmíněné akademie. Tratě vybízely k dopřednému plánování navigace, při které jsme si museli uvědomit, podle čeho se orientovat, co hledat v lese a jakým způsobem se pohybovat mezi záchytnými body. Pochopitelně zde bylo opět klíčové zapojení buzoly. Mapy - T1, T2, T3 - mezičasy.

Další akce chystáme, trénujte!